Vervoer

Museumnachtbussen

Veel locaties zijn te voet of per fiets te bereiken, maar er rijden ook speciale Museumnachtbussen! Met een Museumnacht polsbandje mag je gratis gebruik maken van deze pendeldiensten. Alle Museumnachtbussen stoppen bij de speciale bushaltes die te herkennen zijn aan de Museumnacht busborden. 

De centrale bushalte bevindt zich aan de Hofvijver, recht tegenover de ingang van De Gevangenpoort. Hier vertrekken buslijn A, B, C en D. 

Buslijn A (Gemeentemuseum Den Haag), Buslijn D (Voorburg) en Buslijn E (Molen de Vlieger) worden verzorgd door het Haags Bus Museum. De grote historische bussen brengen je in stijl naar de locaties!

Buslijn B (NEST/Gemeentemuseum Den Haag), Buslijn C (Centrum) en Buslijn F (Scheveningen) worden verzorgd Van Heugten Tours. De kleine busjes brengen je snel bij de deelnemers in het Centrum en Scheveningen. 

Benieuwd waar en wanneer de bussen vertrekken? Bij iedere halte staat aangegeven wanneer de laatste bus vertrekt, zorg dat je deze niet mist! Je kunt vanaf 1 oktober hier de dienstregeling downloaden.

NIEUW! De Museumtram!

Reis van museum naar museum in een rijdend museum! Historische Haagse trams van 60 tot 70 jaar oud verbinden tijdens de Haagse Museumnacht het Centraal Station, de Haagse binnenstad en het Gemeentemuseum Den Haag/Museon met elkaar. De eerste tram vertrekt om 19:30 uur vanaf Centraal Station en om 20:00 uur vanaf Gemeentemuseum Den Haag/Museon. De laatste tram vertrekt om 23:30 uur vanaf Centraal Station en om 24:00 uur vanaf Gemeentemuseum Den Haag/Museon. Welkom aan boord!

Je kunt vanaf 1 oktober hier de dienstregeling downloaden.

Parkeren

Kom je met de auto naar de Museumnacht? Parkeer dan in het hart van het Museumkwartier, meteen bij de Hofvijver en de bushalte van de Museumnachtbus. Reserveer nu een voordelige parkeerplaats en parkeer gedurende 5 uur voor maar € 10,- met Museum Parking, via  www.parkereninmuseumkwartier.nl.

Buslijn A

 1. Hofvijver (Centrum)
 2. Plein 1813
 3. Gemeentemuseum Den Haag
 4. Javastraat / Zeestraat
 5. Hofvijver (Centrum) ‏‏‎

Buslijn B

 1. Hofvijver (Centrum)
 2. Centrum/Humanity House
 3. NEST
 4. Gemeentemuseum Den Haag
 5. NEST ‏‏‎
 6. Centrum/Humanity House ‏‏‎
 7. Hofvijver (Centrum) ‏‏‎

Buslijn C

 1. Hofvijver (Centrum)
 2. Beeld en Geluid Den Haag
 3. Museum Sophiahof
 4. Museum Meermanno
 5. Hofvijver (Centrum) ‏‏‎

Buslijn D

 1. Hofvijver (Centrum)
 2. VOORBURG / HUYGENS’HOFWIJCK

Buslijn E

 1. VOORBURG / HUYGENS’HOFWIJCK
 2. Voorburg Molen de Vlieger

Buslijn F

 1. Gemeentemuseum Den Haag
 2. See Lab
 3. Toverlantaarnmuseum
 4. Kurhaus