West Den Haag

Verdieping Rondleiding
West Den Haag
West Den Haag

Time - Life

Dwaal tijdens Museumnacht door de voormalige Amerikaanse ambassade. Ontdek het gebouw dat is ontworpen door de bekende architect Marcel Breuer. Dit rijksmonument is een icoon voor wellicht de meest invloedrijke culturele stroming van de 20e eeuw: Bauhaus! Je leert hier meer over hoe ons schrift is ontstaan tijdens een mini workshop Unicode. Wat zijn de verschillen tussen handschrift en gecodeerd schrift? Daarnaast kun je verdwalen door het aanbod tentoonstelling dat West tijdens de nacht te bieden heeft..

Tijdens de nacht vind je hier verschillende tentoonstellingen. Bezoek de tentoonstelling Symptom Bauhaus. Door de combinatie van hedendaagse kunst en historische documenten worden verbanden gelegd tussen het streven naar een nieuwe wereldorde uit begin van de vorige eeuw en de avantgarde van nu. 

Loop ook even langs de tentoonstelling Missing Scripts. In deze expositie kijken Johannes Bergerhausen en Ilka Helmig naar scripts die (nog) niet zijn opgenomen in de Unicode. 

Leer meer over tijd en kunst bij de tentoonstelling Tehching Hsieh: Time - Life. Tehching Hsieh heeft zijn leven gewijd aan het zichtbaar maken van het ontastbare. West is trots zijn werk voor het eerst in Nederland te kunnen tonen! Kom je het ontdekken tijdens Museumnacht Den Haag?

Benieuwd wat er nog meer te doen is? Klik hier voor het blokkenschema.

Koop tickets

Andere avonturen

Galerij Prins Willem V

Tentoonstelling Verdieping

Galerij Prins Willem V

20:00-01:00

Verborgen juweel van de stad

Bekijk activiteit

1646

Tentoonstelling

1646

20:00-01:00

Tova Mozard: His Highness in a Ditch

Bekijk activiteit

Louis Couperus Museum

Tentoonstelling Creatief

Louis Couperus Museum

20:00-01:00

Een orchidee tussen de aardappels

Bekijk activiteit