Relating to Refugees van Ai Weiwei

Relating to Refugees van Ai Weiwei

Relating to Refugees toont persoonlijke ontmoetingen van Ai Weiwei met mensen op de vlucht.

Bezoek ons speciale Museumnacht-café. Hier is de fototentoonstelling Relating to Refugees van de Chinese kunstenaar én activist Ai Weiwei te zien. Hij maakte duizenden iPhone foto's in vluchtelingenkampen in onder andere Syrië, Turkije, Italië, Griekenland en Frankrijk. Op de duizelingwekkende hoeveelheid foto's zie je persoonlijke ontmoetingen van de kunstenaar met mensen op de vlucht in vaak tragische situaties.

Ai Weiwei mengt zich regelmatig in allerlei politieke kwesties. Door middel van zijn kunst geeft hij kritiek op de maatschappij. Zo bekleedde hij onlangs het Muziektheater in Berlijn met reddingsvesten, als kritiek op de manier waarop Europa omgaat met de vluchtelingensituatie. Ook in zijn geboorteland China is hij actief. Dit kwam hem in 2011 zelfs op gevangenschap en huisarrest te staan.

Feedback Flitsrondleidingen

Rondleiding

West

In een flits: radicale ideeën én de hedendaagse kunst van jonge makers

Middeleeuwen Speeddaten

Museon

Love secrets discovered. Fun!

‘Silent disco’: zoek het mysterie

Rondleiding

Jacobuskerk

Het ‘onnoembare’, of ‘mysterie’. Eeuwenlang al laten mensen zich hierdoor …