Mini lezing over Werner Herzog + vertoning The Great Ecstasy of Woodcarver Steiner

Film

In de schemer tussen gekte en genialiteit

De hoofdpersonages in de films van Werner Herzog zijn dromers, denkers en durvers. De camera van de Duitse cineast legt als gevolg waanzinnige daden vast die vaak tegen het gestoorde aanleunen. Juist daar - in het schemergebied tussen gekte en genialiteit - vindt Herzog de mensheid in haar puurste vorm. Nutshuis filmprogrammeur Hugo Emmerzael geeft een inleiding over de transcendentale freaks die Werner Herzogs oeuvre bevolken. Daarna is de vertoning van Herzogs beste korte documentaire: The Great Ecstasy of Woodcarver Steiner, over een onmenselijk briljante skispringer die nét te ver gaat om nét wat hoger te kunnen springen.

(Duits gesproken, Engels ondertiteld)

Sixties Escher projecties in de balkonzaal

Escher in het Paleis

Laat een mug shot van jezelf maken in de Doe-het-Selfiebox

Gevangenpoort

Laat een mug shot (politiefoto) van jezelf maken in de Doe-het-Selfiebox!

Flitsrondleidingen

Rondleiding

Haags Historisch Museum

Wist je dat dit museum ook een tong en een vinger heeft? Freaky...