Hist-i-o-ry/ L’affare del secolo

Tentoonstelling
Hist-i-o-ry/ L’affare del secolo
Hist-i-o-ry/ L’affare del secolo

Interactie met de performer, de ruimte en het object

Met grote gedrevenheid werkt kunstenaar Hamid El Kanbouhi vanuit de dingen die hem innerlijk bewegen. Voor  Hist-i-o-ry/ L’Affare del Secolo  vraagt hij zich af of leven en werk wel van elkaar gescheiden kunnen worden, en hoeveel generaties het kost om je te ontdoen van een collectieve en persoonlijke geschiedenis. Kan een mens met al zijn vooringenomenheid, als product van opvoeding en omgeving, daadwerkelijk gezien worden als een product,  dat als handelswaar in omloop is?

Hist-i-o-ry/ L’Affare del Secolo is een meeslepende performatieve installatie, waarin El Kanbouhi begrippen verkent als familie, afkomst, de mens als product, talent en beleid. Het werk is onlosmakelijk verbonden met de realiteit van het dagelijks leven van El Kanbouhi zelf en zijn strijd als kunstenaar om te kunnen bestaan.

Het werk wordt speciaal ter gelegenheid van Museumnacht tot leven gewekt middels een doorlopende live performance,  waarin de kunstenaar zich op een speciale manier aan het publiek aanbiedt, geëtaleerd te midden van een overdonderende en ruimtevullende installatie van schilderijen, tekeningen, sculptuur, tekst en performance. De toeschouwers en hun interpretatie van het werk vormen een belangrijk onderdeel van Hist-i-o-ry/ L’Affare del Secolo.

Koop tickets

Andere avonturen

Escher en ‘Das wohltemperierte Klavier ‘

Muziek Verdieping

Escher in het Paleis

Doorlopend programma

Muziek gevisualiseerd door Escher

Bekijk activiteit

In Vuur en Vlam met Haagsche Broeders

Verdieping Rondleiding Entertainment

Willibrordushuis

20:00-01:00

(Bekijk alle tijden)

Snelcursus filosofie onder het genot van kloosterbier

Bekijk activiteit

Voordrachten: Gedichten van Constantijn Huygens

Verdieping Rondleiding

Huygens' Hofwijck

Doorlopend programma

Van platonische aanbidding tot speelse lust

Bekijk activiteit