Hist-i-o-ry/ L’affare del secolo

Hist-i-o-ry/ L’affare del secolo

Interactie met de performer, de ruimte en het object

Met grote gedrevenheid werkt kunstenaar Hamid El Kanbouhi vanuit de dingen die hem innerlijk bewegen. Voor  Hist-i-o-ry/ L’Affare del Secolo  vraagt hij zich af of leven en werk wel van elkaar gescheiden kunnen worden, en hoeveel generaties het kost om je te ontdoen van een collectieve en persoonlijke geschiedenis. Kan een mens met al zijn vooringenomenheid, als product van opvoeding en omgeving, daadwerkelijk gezien worden als een product,  dat als handelswaar in omloop is?

Hist-i-o-ry/ L’Affare del Secolo is een meeslepende performatieve installatie, waarin El Kanbouhi begrippen verkent als familie, afkomst, de mens als product, talent en beleid. Het werk is onlosmakelijk verbonden met de realiteit van het dagelijks leven van El Kanbouhi zelf en zijn strijd als kunstenaar om te kunnen bestaan.

Het werk wordt speciaal ter gelegenheid van Museumnacht tot leven gewekt middels een doorlopende live performance,  waarin de kunstenaar zich op een speciale manier aan het publiek aanbiedt, geëtaleerd te midden van een overdonderende en ruimtevullende installatie van schilderijen, tekeningen, sculptuur, tekst en performance. De toeschouwers en hun interpretatie van het werk vormen een belangrijk onderdeel van Hist-i-o-ry/ L’Affare del Secolo.

Tango dansworkshop

Muziek Entertainment

Haags Historisch Museum

Leer dansen met passie!

Een blik in de Tweede Kamer

Tweede Kamer / Prodemos / Universiteit Leiden

Ga via de bekende roltrap naar de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

Passionele workshop ballonvouwen

Creatief

Museum Meermanno

Een luchtige maar ondeugende workshop