De Gouden Eeuw van de Vliet

De Gouden Eeuw van de Vliet

Wees één van de eersten!

De Gouden Eeuw van de Vliet is een tentoonstelling over de geschiedenis van de Vliet die in Museum Swaensteyn en in Huygens’ Hofwijck te zien is.  In het verhaal van de Vliet wordt ingezoomd op de jaartallen 1550, 1650, 1750, 1850 en 1950 waarin vele onderwerpen aan bod zullen komen. Trekschuiten, molens, boerderijen, buitenplaatsen, theekoepels, schaatspret, passantenverhalen, kunstenaars langs de Vliet, bedrijvigheid, scheepswerven en meer komen voorbij. Hofwijck vertelt het verhaal van een buitenplaats aan de Vliet in de zeventiende eeuw, de overige eeuwen komen aan bod in Museum Swaensteyn. Een bijzonder object is een 7,5 meter lange kaart van de Vliet uit 1556, die nog nooit eerder voor publiek is getoond.

Geluidsgolven Dick Raaijmakers en Sonologie

GEM

Een veelzijdig oeuvre van Dick Raaijmakers

Live muziek