Vervoer

Met een Museumnachtticket mag je gratis gebruik maken van de pendeldiensten. Ze vervoeren je in een wip van het ene naar het andere museum. Maar helemaal bijzonder is dat de bussen zelf rijdende museumstukken zijn van het Haags Busmuseum. 

De bussen rijden ca. iedere 20 minuten. Met een beetje geluk wordt je onderweg ook nog vermaakt!

Buslijn A

  1. Hofvijver (Centrum)
  2. Museum Meermanno
  3. Gemeentemuseum / Museon

Tijdens Museumnacht Den Haag zal er entertainment aan boord van onze pendelbussen aanwezig zijn. Buslijn A heeft de volgende line-up:

Something like Sunshine
Dit Haagse duo wordt getipt als de ‘nieuwe Common Linnets’ en wonnen de landelijke Unicef Talent Battle in Het Paard. Ze hebben zelfs in het voorprogramma van de Handsome Poets gestaan! Ze zingen vooral zelfgeschreven nummers geïnspireerd door artiesten als: Dixie Chicks, John Mayer en Ilse de Lange. Kortom, dit feestje mag je echt niet missen!

NEMEA Handpan Music
Nemea speelt easy listening handpan muziek. Perfect als achtergrondmuziek, maar ook op de voorgrond zorgt het geluid van de handpan voor een fijne sfeer. De handpan is een nieuw instrument dat nauw samenhangt met de natuur, yoga en meditatie. Even lekker ontspannen na al je Museumnachtavonturen!

Tjeerd Hilhorst
Deze, nog onbekende, jonge poëet weet zijn gevoelens uitstekend op papier te krijgen. Hij schroomt niet voor tegendraadsheid, oneerlijkheid pakt hij hard aan en choqueren is hem ook niet onbekend. Het dagelijkse leven is zijn grootste inspiratiebron en speciaal voor Museumnacht Den Haag draagt hij voor uit eigen werk!

Ook onze artiesten zijn 'gewone' mensen en hebben af en toe een break nodig. Het kan dus zijn dat een artiest even pauze heeft! #WeAreOnlyHuman

Buslijn B

  1. Hofvijver (Centrum)
  2. Voorburg (Huygens' Hofwijck en Museum Swaensteyn)
  3. Voorburg Molen de Vlieger

Tijdens Museumnacht Den Haag zal er entertainment aan boord van onze pendelbussen aanwezig zijn. Buslijn B heeft de volgende line-up:

Swing That Music
Gezelligheid kent geen tijd! Saxofonist Robert Lamme heeft een jarenlange ervaring met goede referenties en staat garant voor stijlvolle saxofoonmuziek. Invloeden uit jazz en de ‘roaring twenties’ geven diverse covers een feestelijk tintje. Deze live muziek maakt je busreis wel heel gezellig!

Gisen a.k.a. Gijs Hietkamp
Gijs is onwijs, dat zul je vaker horen. Niet omdat ie niet wijs is, maar vooral vanwege zijn energie! Al sinds zijn jeugd brengt Gijs vuur aan de man, met zijn karaktervolle stem, met een lekker rauw randje, zijn ongewone snaarrakende gitaarspel en positieve en toch dieper liggende liedjes met een boodschap. En oja! Gijs is de winnaar van "De beste singer-songwriter van Den Haag Centrum 2017".

Ook onze artiesten zijn 'gewone' mensen en hebben af en toe een break nodig. Het kan dus zijn dat een artiest even pauze heeft! #WeAreOnlyHuman

Geen entertainment aan boord? Dan hebben de artiesten even pauze. #weareonlyhuman