Relating to Refugees van Ai Weiwei

Relating to Refugees van Ai Weiwei

Relating to Refugees toont persoonlijke ontmoetingen van Ai Weiwei met mensen op de vlucht.

Bezoek ons speciale Museumnacht-café. Hier is de fototentoonstelling Relating to Refugees van de Chinese kunstenaar én activist Ai Weiwei te zien. Hij maakte duizenden iPhone foto's in vluchtelingenkampen in onder andere Syrië, Turkije, Italië, Griekenland en Frankrijk. Op de duizelingwekkende hoeveelheid foto's zie je persoonlijke ontmoetingen van de kunstenaar met mensen op de vlucht in vaak tragische situaties.

Ai Weiwei mengt zich regelmatig in allerlei politieke kwesties. Door middel van zijn kunst geeft hij kritiek op de maatschappij. Zo bekleedde hij onlangs het Muziektheater in Berlijn met reddingsvesten, als kritiek op de manier waarop Europa omgaat met de vluchtelingensituatie. Ook in zijn geboorteland China is hij actief. Dit kwam hem in 2011 zelfs op gevangenschap en huisarrest te staan.

Met Constantijn Huygens naar Venetië: The Movie

Huygens' Hofwijck

Herbeleef de reis van Constantijn Huygens naar Venetië

Workshop Spirograph tekenen

Creatief

Escher in het Paleis

Minimasterclass over de historie van de Tweede Kamer

Tweede Kamer

Spijker je politieke kennis bij in deze minimasterclass!