Blok MNDH logo+datum

Museumnacht
Den Haag

Op zaterdag 29 oktober 2016 barst Museumnacht Den Haag los! Bijna 40 culturele instellingen zetten de deuren van 20.00 tot 01.00 uur wagenwijd open voor jou. Naast dat je nu eens kunt zien wat er allemaal voor moois hangt in deze stad, is er er een aanvullend programma van dans, muziek, theater en van alles om te doen. Een nacht om niet te vergeten!

Dus, zet het in je agenda: 29 oktober, Museumnacht!

Wat dan?

PROGRAMMA
Je kan in wel 36 culturele instellingen terecht voor je jaarlijkse dosis cultuur. Vanaf 1 september vind je alle programma’s op deze website.

OPENING & THEMA
Het thema van deze Museumnacht is ECHT NEP. Wanneer is iets kunst, en wie bepaalt dat? En hoe laat jij je zien aan de buitenwereld, en is dat wie je werkelijk bent? Is alles wat we zien de realiteit? We gaan je wereld op z’n op zetten tijdens de opening van de Museumnacht. Wat dat is, houden we nog even geheim….

KAARTVERKOOP
Even geduld nog, de kaartverkoop van de Museumnacht start op 1 september 2016. Kaarten koop je via deze website.

SYMPOSIUM
Ja het is echt (niet nep). De Museumnacht heeft haar eigen symposium in samenwerking met WEST. Het programma lees je vanaf 1 september op deze site.

AFTERPARTY
Na de Museumnacht feesten we natuurlijk nog even lekker door. Lekker is dat de wintertijd in gaat, dus je kan gewoon een uur langer slapen!

VERVOER
Even wat anders dan andere jaren (voor de echte Museumnacht ‘die hard’). Dit jaar komen er een aantal pendeldiensten tussen het centrum en de wat verder gelegen locaties. Niet zomaar een bus, maar een historische bus van het Haags Bus Museum. En niet zomaar een pendeldienst… want aan boord wordt je rijkelijk vermaakt!

Verder kun je je ook over het water laten vervoeren door de Willemsvaart. Tot slot kun je de fiets of de benenwagen te pakken.

MUSEUMNACHTPLEIN
Voor informatie en kaartverkoop kun je tijdens de Museumnacht terecht op het Museumnachtplein, aan de Hofvijver in het centrum van Den Haag