Blok MNDH logo+datum

Op zaterdag 29 oktober 2016 barst Museumnacht Den Haag los! Bijna 40 culturele instellingen zetten de deuren van 20.00 tot 01.00 uur wagenwijd open voor jou. Naast dat je nu eens kunt zien wat er allemaal voor moois hangt in deze stad, is er er een aanvullend programma van dans, muziek, theater en van alles om te doen. Een nacht om niet te vergeten!

Dus, zet het in je agenda: 29 oktober, Museumnacht!

Wat dan?

THEMA
Het thema van deze Museumnacht is ECHT NEP. Wanneer is iets kunst en wie bepaalt dat? En hoe laat jij je zien aan de buitenwereld, en is dat wie je werkelijk bent? Is alles wat we zien de realiteit? Illusies, nepkunst en impersonators. Je ziet het allemaal terug tijdens deze Museumnacht!

KAARTVERKOOP
De kaartverkoop is van start. Tot 1 oktober koop je een Early Bird ticket voor slechts €12,50. Hierna kost een ticket €15,-. Ook de exclusieve opening niet willen missen? Haal je VIP ticket tijdens de Early Bird verkoop voor €15,-, hierna €17,50. Wees er snel bij want er zijn maar een bepaald aantal plaatsen beschikbaar voor deze spectaculaire show. Kijk op de pagina ‘Kaartverkoop‘ voor meer info.

MUSEUMNACHTINFO
Voor informatie en kaartverkoop kun je tijdens de Museumnacht terecht op de Grote Markt en bij ons info/kaartverkooppunt aan het Buitenhof (naast de vistent).

PROGRAMMA
Je kan in wel 37 culturele instellingen terecht voor je jaarlijkse dosis cultuur. Alle programma’s vind je op deze website. De Museumnacht is van 20.00-01.00 uur.

OPENING IN DE ELECTRICITEITSFABRIEK
Real # Fake
Kunst of commercie?

Museumnacht Den Haag wordt dit jaar spectaculair geopend door twee iconen die beiden een grote stempel op de populaire cultuur hebben gedrukt: Amy Winehouse en Lady Gaga. Deze powerwomen lijken op het eerste gezicht haaks tegenover elkaar te staan, maar misschien is de werkelijkheid complexer..

Wanneer wordt kunst commercie en commercie kunst? Hoe blijf je authentiek in een commerciële wereld? Avant-garde performance duo House of L’Evant zet je op scherp terwijl ze je meenemen in een wervelende wereld vol muziek, liefdesverdriet, poëzie, kunst, verslaving en het brandende verlangen tot zelfexpressie.

De opening vindt plaats in de imposante hal van de Electriciteitsfabriek en duurt van 19.30-20.00 uur.

AFTERPARTY
Na de Museumnacht feesten we natuurlijk nog even lekker door. Ga los op de beats van Generate. Sima Kim, yEs! yEs en The Social Lover DJ set! in het Filmhuis Den Haag. Lekker is dat de wintertijd in gaat, dus je kan gewoon een uur langer slapen! De afterparty is van 22.30 tot 03.00 uur (nieuwe tijd!).

SYMPOSIUM
Ja het is echt (niet nep). De Museumnacht heeft haar eigen symposium in samenwerking met WEST. Het programma lees op deze site.

VERVOER
Even wat anders dan andere jaren (voor de echte Museumnacht ‘die hard’). Dit jaar komen er een aantal pendeldiensten tussen het centrum en de wat verder gelegen locaties. Niet zomaar een bus, maar een historische bus van het Haags Bus Museum. En niet zomaar een pendeldienst… want aan boord wordt je rijkelijk vermaakt!

Verder kun je je ook over het water laten vervoeren door de Willemsvaart. Meer info vindt je op de pagina vervoer. Tot slot kun je de fiets of de benenwagen pakken.

Kindermuseumnacht

Waar is de Kindermuseumnacht gebleven? In eerdere jaren organiseerden wij een Kindermuseumnacht voorafgaand aan de Museumnacht. Van 16.00 tot 20.00 uur konden de allerjongste nachtbrakers de musea van Den Haag ontdekken.

Dit jaar doen we het anders. Wij vinden dat kinderen hun eigen Museumnacht verdienen. Daarom organiseren wij een speciale Museumnacht Kids die voor het eerst zal plaatsvinden op zaterdag 4 februari 2017.

We zijn momenteel nog druk bezig met alle voorbereidingen en het maken van een website. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op www.facebook.com/Museumnachtkids/. Daar delen we voorlopig alle nieuwtjes.